Szemherpesz

Az orvos válaszolSzemherpesz
Brigitta kérdezte 7 hónap ezelőtt

Tisztelt Doktor Úr!
12 éves fiam június 20-a óta szemherpesszel kűzd (bal szem). 2 db faágszerű beszűrődés látható b.o. corneán. Virgan gélt kapott. Erre jól reagált, majd kapott Efflumidex cseppet is .
Jelenleg szabad szemmel nincs tünete, néha fényérzékeny. 2-3 hetente várunk kontrollra, ahol a Virgan adagolásával egyensúlyozunk. Szept 19-i vizsgálaton kicsit romlott a helyzet: b.o. corneán paracentrálisan egy nagyobb és egy kisebb faágszerű beszűrődés festődik. (múlt héten egy kicsit elkapott valami köhögős vírust + parlagfű allergiája van, amire Lordestint szed) Felemelték a Virgant napi 1x-ről, napi 3x-ra + 2x Efflumidex. Már 3 hónapja folyamatosan használjuk a Virgant, és olyan, mintha semmi nem történne. Sőt, most visszalépés történt. Kérném szakvéleményét abban, hogy mi várható a kezelés menetében, és hogy mikorra tud ez a herpesz meggyógyulni, meggyógyul-e valaha? Ez most mindig ki fog újulni? Illetve lehetne valami kiegészítő/megelőző kezelést alkalmazni? Nem sok ez a Virgán már hónapok óta? (Isoprinosine kúrán is már túl vagyunk). Amúgy a fiam abszolút nem beteges. Herpesze már többször volt az arcán, szeme körül, állán.
Köszönettel!

1 Válasz
Dr. Munkácsi Györgyi Staff answered 7 hónap ago

Tisztelt Érdeklődő !
Arra a kérdésre tudok válaszolni, ami általánosan a leírt betegségre jellemző.
Igen, a betegség hajlamos kiújulásra.
Igen, hosszadalmas a lefolyása
Igen , akiben a herpes vírus benne él, nagyobb eséllyel kapja meg a szemészeti szövődményt is
Igen. meg fog gyógyulni
A további kérdéseire sajnos látatlanban nem lehet véleményt alkotni. Javaslom , forduljon bizalommal a kezelő orvoshoz, hiszem, hogy megnyugtatóan tudnak segíteni.
Üdvözlettel:
Dr. Munkácsi

Scroll to Top