vérrög a szemben

Az orvos válaszolKategória: Kérdésekvérrög a szemben
Deák Alfrédné kérdezte 2 hónap ezelőtt

Tisztelt Doktor Úr/Nő !
3 évvel ezelőtt a COVID ideje alatt a 2. A.Z. oltás után 2 héttel vérrög keletkezett a bal szememben, azóta azzal a szememmel alig látok. Először mágnesterápiával próbálkoztak, majd utána 6 db Avastin injekciót kaptam a szemembe kb. 3-4 havonta. A vérrög meg sem mozdult !!!
Bemásolom ide a 2023. márciusi státuszt az ambuláns lapról:
„Fundus :o.u (indirekt ophtalmoscop VOLK) :éles határú, kis méretű halvány peremű papilla, kitöltött értölcsér telt vénák, kiszélesedett refl.csíkú artériák, poz.Salus-Gunn tünet, macula
szélén különböző méretű drusenek. Os: csak nasalisan kivehető széli, temporálisan elmosódott, de nem promineál papilla, vérzések száma jelentősen csökkent, de a keringés nem állt helyre. A temp. vénák feszesek, kanyargósak,macula oedemás.
Jav.: Bo. PPV+ ILM peeling műtét javasolt”
Abban szeretnék Öntől megerősítést kérni, hogy vállaljam-e a fentebb javasolt műtétet, egyáltalán segítene-e ez a műtét abban hogy a vérrögöt kimozdítsák a helyéből, mert az eddigi kezelések nem jártak eredménnyel, vagy hogy egyáltalán milyen beavatkozás ez a PPV+ ILM peeling műtét.
Nagyon köszönöm előre is a válaszát: Deákné Judit

1 Válasz
Dr. Munkácsi Györgyi Staff answered 2 hónap ago

Tisztelt Páciens !
A szemfenéken lévő vérzés konzervatív kezelése nem járt eredménnyel. A műtét kockázatot nem jelent, hiszen esélyt ad az esetleges /!/ javulásra. A műtét az ideghártya heges , beteg területeinek a leválasztását jelenti., kockázata jelen esetben nincs, de a javulás mértéke nehezen prognosztizálható.
Forduljon bizalommal kezelőorvosai felé, a további , részletes felvilágosítást biztosan megadják.
Üdvözlettel:
Dr. Munkácsi Györgyi

Scroll to Top