Szemészeti vizsgálatok


Több évtizedes szemészeti szakmai tapasztalattal, széleskörű szakmai és egyedülállóan széles szolgáltatási profillal állunk a jól látni kívánó pácienseink rendelkezésére.

Járóbeteg szakrendelés

A szakvizsgálat a szemgolyó és védőszerveinek állapotmeghatározását szolgálja. A komplett szemészeti vizsgálat átlagosan fél órát vesz igénybe. Minden esetben a látásélesség megállapításával kezdődik. Komputerizált dioptria és szaruhártya-görbület méréssel megállapítjuk az esetleges fénytörési hibákat, azt korrigáljuk, s ha szükséges szemüveget rendelünk.

A továbbiakban réslámpás vizsgálat, szemfenékvizsgálat, szemnyomásmérés történik.

Speciális vizsgálatokat gyanújelek esetén végzünk.
LÁTÓTÉRVIZSGÁLAT, SZARUHÁRTYATÉRKÉP, KÖNNYTERMELÉS VIZSGÁLATA, SZÍNLÁTÁSVIZSGÁLAT.

Foglalkozás-egészségügyi, gépjármű alkalmassági, szűrővizsgálatok esetén szakorvosi véleményt állítunk ki.

Szemfenék vizsgálat nagy látószögű fundus kamerával

A digitális funduskamera a legkorszerűbb lehetőség a szemfenék/látóhártya/ vizsgálatára.

Alkalmazása során nincs szükség pupillatágításra, a kamera a szűkebb szembogáron keresztül is képes fotó készítésére.

Az elkészült kép pillanatok alatt számítógép képernyőjére kerül, ahol a kiértékelő orvos, a pácienssel közösen látja az elkészült felvételt, s annak pontos magyarázatára kerülhet sor. A rögzített kép tárolásra kerül, s a későbbiekben bármikor ellenőrizhető, összehasonlítható, a terápia eredményesség nyomon követhető.

A vizsgálat gyors, fájdalommentes és érintésmentes.

Várjuk előre egyeztetett időpontban.Gyermekszemészeti vizsgálatok

Ahol a gyermekek korhatár nélküli vizsgálatára van mód, speciális videokamerás /VIVA/ videoanalizátor segítségével. A várakozási idő alatt játék lehetőség nyújthat felüdülést, hogy oldjuk a bennük felgyülemlett feszültséget.

Új módszer a „BabaSzemész” szemvizsgálat, mely minden olyan esetben, amikor egy gyermek nem tud még megfelelően, illetve megbízhatóan visszajelezni a látás minőségéről, fényt deríthet különböző eltérésekre. A gyermek számára ez a korszerű vizsgálat nem támaszt elvárásokat, követelményeket (mint például koncentrált figyelem, vagy olvasni tudás) és előzetes, szemcseppel történő pupillatágítást sem igényel.
Csecsemők könnycsatorna elváltozásának kezelése (letölthető dokumentum)Színlátás, színtévesztés meghatározása

A színlátás vizsgálata csereszín táblázat alapján történik. Amennyiben meghatároztuk a színtévesztés fajtáját, mértékét, ha igény merül fel annak korrigálására, speciális, a normális színlátást imitáló szemüveget tudunk rendelni, és készíteni.

A speciális szemüveglencséket a Központi Fizikai Kutatóintézet mérnöki kara fejlesztette ki, s gyártását is ők végzik.

A teszt ezen az oldalon érhető el:
https://szemlatomas.hu/mozaik-teszt/
Pola teszt

POLA teszt

Speciális vizsgálat a rejtett szemizom-egyensúly zavarok  / rejtett kancsalság/  kimutatására.  Amennyiben kimutatható eltérést regisztrálunk, a rejtett kancsalság kezelésére speciális szemüveget kell rendelni / Prizmás korrekció /

A meglévő és kimutatott rejtett kancsalság szemüveggel történő kezelésének lehetőségei.

Mikor ajánljuk?

Fejfájás

Olvasási nehézségek / betű, sortévesztés /

Látási panaszok közeli tevékenységnél / olvasás, számítógép

Vizsgálat ismérvei

Fájdalommentes

Vizsgálat időtartama:  fél-egy óra

Hat éves kor felett ajánlott


Kontaklencse illesztés

Kontaktlencse illesztés

Dr. Munkácsi Györgyi szemész szakorvos, kontaktológus húsz éves kontaktológiai tapasztalattal rendelkezik. A világpiacon, s így Magyarországon is forgalomban lévő teljes lencsekínálat illesztésére van lehetőség.

A lágy, napi, kétheti, havi cseréjű és a kiterjesztett viselésű lencsék kipróbálása után megtanítjuk a pácienseket a lencse szakszerű használatára. Igény lehet a ma már kevésbé általános kemény és gázáteresztő lencsék illesztése is. A lencse szakszerű kiválasztása speciális lencsesorok alapján történik, majd a megfelelő gyártó cégtől egyedileg rendeljük meg.


Lézeres látáskorrekció

Lézeres látáskorrekció /PRK/

A szem dioptriahibáinak megszüntetése excimer lézer készülékkel ma már rutin szemészeti beavatkozásnak számít.
Szemészeti rendelőnkben az alkalmasság eldöntését célzó részletes szemészeti vizagálatra van lehetőség. Amennyiben a dioptriahiba korrigálható, és a szem egészséges, dr. Munkácsi Györgyi refraktiv sebész a beavatkozást elvégzi. A műtét az Optik-Med Szemészeti Lézercentrumban történik. A kontroll vizsgálatok helyben , Dunaharasztiban vannak.

PROSZTETIKUS azaz gyógyászati céllal illesztendő lencsék esetében lehetőség van a társadalombiztosítás által finanszírozott egyedi igénylésre is.
A páciensek gondozását segíti az , hogy évente egyszer történő ellenőrző vizsgálat fejében probléma, panasz esetén azonnali ingyenes ellátást biztosítunk.

A csúcsminőségű szemüveglencséket a japán HOYA cégtől ajánljuk, melyekre orvosi garanciát vállalunk.

10 éve a szemészeti praxist kiegészítve működik optika üzletünk, ahol exkluzív szemüveg áruválasztékkal (felnőttek és gyermekek számára egyaránt), optikai kiegészítőkkel (tokok, különleges napszemüvegek, kontaktlencse ápolószerek) várjuk kedves vásárlóinkat. A szemüvegeket a japán csúcsminőségű Hoya lencsékkel ajánljuk, minden szemüvegre garanciát vállalunk. Szakképzett optikusunk áll az önök rendelkezésére, aki szakmai tanácsokkal látja el a hozzánk betérő kedves vásárlóinkat. Kellemes, családias hangulatú üzletünkben további meglepetésekkel és akciókkal várjuk!