A zöldhályogról

A közép-európai lakosság 2%-t érintő betegség  legtöbbször 45-55 éves korban jelentkezik. Látványos, súlyos tüneteket okozó, és alattomosan, lappangva jelentkező formája ismeretes. Az észrevétlen tünetek  azt a veszélyt  jelentik, hogy a betegség felfedezésének időpontjában a látásfunkciók már károsodtak.

Kiemelkedő fontosságú a szűrés, mely 1-2 évente történő szakorvosi vizsgálatot jelent..A betegség beigazolódása esetén  a szemcseppek széles választéka áll rendelkezésre, mellyel a zöldhályog egyensúlyban tartható, a látásfunkciók romlása megakadályozható. Ha a konzervatív kezelés nem elegendő lézeres műtéti megoldásra is van lehetőség.

A SZEMLÁTOMÁS SZAKORVOSI RENDELŐ diagnosztikai műszerparkja tovább bővült, azt a célkitűzést megvalósítva, hogy a zöldhályogos betegek ellátása a magas követelményeknek még inkább megfeleljen.

A részletes szakorvosi vizsgálat kiegészül a szemnyomásmérés leghigiénikusabb  eszközével / non kontakt tonometer/ amely nem érinti a szemet , és a szaruhártyavastagság figyelembevételéven  adja meg a valós szemnyomás értéket.

ÚJ !  Modern  látótérvizsgáló eszközt / PERIMETER /  állítottunk üzembe, mely  most már szükségtelenné teszi a páciens más intézetbe való küldését a vizsgálat elvégzése céljából A látótér évente történő elemzése fontos információ a helyes kezelési elvek  meghatározásához.  A felhőalapú rendszer  megoldás a rendszeres  gyógyszerfelíráshoz.

A látótérvizsgáló eszköz  más szemészeti betegséges esetén, illetve alkalmassági vizsgálatok kiegészítő vizsgálataként  is segítséget jelentenek.

Scroll to Top