Mi a kontaktlencse?

Kontaktlencse kezdőcsomagunk tartalma első kontaktlencsések számára

 • Szemvizsgálat
 • Kontaktlencse illesztése
 • Betanítás , teljeskörű tanácsadással
 • Starter csomag ( 60 ml­-es ápolófolyadék tokkal, kiskozmetikai koiegészítőkkel)

A teljes csomag ára 25.000 Ft
A vizsgálatra időpont egyeztetés szükséges.

Mi az a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy vékony, ívelt lencse, amelyet a szemfelületet fedő könnyfilmre helyezünk. A lencse maga természetes módon átlátszó, azonban gyakran enyhe színezést kap, hogy a viselők könnyebben kezelhessék. A mai kontaktlencsék kemények vagy lágyak lehetnek. A legtöbben ma már az utóbbi változatot viselik, ám nem volt olyan régen, hogy a kontaktlencsék egyenesen üvegfúvással készültek!

Kontaktlencse kínálatunk:

 • Kemény és gázpermeábilis lencsék TB támogatással , egyedi kedvezménnyel )
 • Lágy lencsék : egyfókuszú, tórikus (cylinderes), multifokális
 • Színes lencsék 6 különböző színben
 • Prosztetikus lencsék ( orvosi indikációjú gyógylencsék )

Aktuális akciókkal és kedvezményekkel kapcsolatban figyelje oldalunkat.

Világszerte több millióan viselnek kontaktlencsét, ám ránézésre ezt nem feltétlenül tudja megállapítani ezekről az emberekről. Ha még nem ismeri a kontaktlencséket, most bemutatjuk Önnek ezeket a láthatatlan, de igen elterjedt kis segítőket.

A kontaktlencse rövid története

Habár úgy tűnhet, hogy a kontaktlencsék a szemgondozás modern vívmányai, történetük valójában egészen régi és illusztris: az első lencséknek maga Leonardo da Vinci és René Descartes adott lendületet. Azonban csak a 19. század végén készített egy német üvegfúvó olyan lencsét, amely átlátható, viselése pedig ésszerű keretek között elviselhető volt, valamint ekkor készítette el és illesztette szemre egy német szemsebész az első lencsét, amelyet egyhuzamban lehetett viselni néhány órán át.

A kontaktlencsék típusai

Bár a kontaktlencséket továbbra is főként látáskorrekció miatt viselik, léteznek pusztán esztétikai és divatcélokat szolgáló lencsék is. A színezett kontaktlencsék felerősíthetik vagy teljes mértékben megváltoztathatják a szem árnyalatát, a jelmezkiegészítő lencsék pedig elősegíthetik a mozivásznon látott speciális effektek megvalósítását.

Azonban minden kontaktlencse orvostechnikai eszköz, amely az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának (FDA) szabályozása alatt áll. A dioptriás kontaktlencsékhez és az esztétikai kontaktlencsékhez egyaránt kontaktológus szakember szükséges. Ennek oka, hogy még a leggyakoribb komplikációk – például a fertőzés és a gyulladás – is látásvesztéshez vagy vaksághoz vezethetnek. A komplikációk megelőzésének legjobb módszerei többek között:

 • Ha kontaktlencsét szeretne, konzultáljon optometrista vagy szemész szakorvossal.
 • A kontaktlencsét legális forrásból szerezze be.
 • Gondosan ápolja és tartsa tisztán a kontaktlencséket.
 • Tartson be minden utasítást, amely a kontaktlencséhez és a kapcsolódó termékekhez tartozik.
 • Kövesse az előírt tisztítási és csereperiódust.

Tisztítási és csereperiódusok

Szemei és látása kiváló teljesítményének, valamint egészséges állapotának megőrzése érdekében minden lencsepár egy adott viselési periódusra készül, és egy adott időszak után le kell cserélni.

A napi eldobható kontaktlencséket egész nap viselik, majd este eldobják, és reggel friss párra cserélik. Más lencsék más csereperiódussal rendelkeznek.

Akármilyen életmód jellemző Önre, és akármilyen preferenciái is vannak, a szemész segíthet megtalálni Önnek a megfelelő kontaktlencsét és szemgondozási megoldást. Ne feledje: minden esetben keressen fel egy hivatásos szakembert a szemével és a látásával kapcsolatos kérdéseivel.

Fent leírtak nem értelmezhetők orvosi tanácsként, és nem helyettesíti az egészségügyi szakemberek ajánlásait.

Scroll to Top