Myopia kontroll

Csak nálunk! A legmodernebb szemvizsgáló berendezés optikánkban!

Napjaink egyik legforróbb témája a rövidlátás korai felismerése és megfelelő kezelése.Az elmúlt években a myopia,azaz a rövidlátás gyakorisága szerte a világon rohamosan növekszik. 2000-ben Közép-Európában a népesség kb 20%-a rövidlátó. Ez az arány 20 év alatt közel 15%-al növekedett és előreláthatólag 2050-re a myopiások aránya eléri majd az 54.1%-ot! Ez az arány még tovább nőhet,hisz a gyermekek életmódja megváltozott. Egyre több közelre nézést igénylő tevékenységet végeznek,és ezzel együtt egyre kevesebb időt töltenek a szabadban. Kutatások szerint a közelre tekintést igénylő tevékenységgel töltött idő növekedésével nagyobb a myopia kialakulásának kockázata.

Mi az a myopia?

A szem fénytörési hibái a szemgolyó fejlődése során, leginkább gyermekkorban kezdődnek el. A rövidlátás hátterében anatómiai tényezők állnak, a szem törőereje (dioptriája) és a szemgolyó hossza nem arányosak egymással. Ha a szemgolyó mérete jobban megnövekedik, az további, akár súlyos szemészeti elváltozások kialakulásáért lehet felelős.

A myopia nem csak korrigálható, de kezelhető is

A myopia korai felismerésével és időben történő kezelésével, a hosszú távú látásromlás, továbbá a rövidlátás súlyosbodásával együtt járó komplikációk esélye csökkenthető.

Letölthető anyag: MiYosmart szemüveglencse felírásához szemészeti vizsgálatok menete és hatásossági garancia

Rövidlátás esetén a fénysugarak nem a retinán, hanem előtte fókuszálódnak

Rövidlátás esetén a fénysugarak nem a retinán, hanem előtte fókuszálódnak, ezáltal állandó homályos látást okoznak távolra tekintéskor, de közelre tekintéskor a látás továbbra is éles marad. Számos árulkodó tünetet lehet megfigyelni a myopia kialakulásakor: fejfájás, hunyorgás távolba tekintéskor, koncentrációs nehézség, fáradékonyság és az iskolai teljesítmény leromlása.

Új szemészeti mérőeszköz és szoftver

A specializált OCULUS Myopia Master egy új szemészeti mérőeszköz és szoftver a rövidlátás korai felismerésére és kezelésére!. A korai felismerés és a megfelelő kezelés lelassíthatja vagy megállíthatja a myopia káros progresszióját. Az új Myopia Masteru00ae a rövidlátás kezelésére szolgáló összes fontos paramétert egy speciális elemző szoftverben ötvözi: a szemgolyó hosszúságát, a fénytörési- és a szaruhártya keratometriás értékeit és a pupillaátmérőt.
A mérés teljesen érintésmentes és pár percet vesz igénybe.A vizsgálat elvégzése után látásszakértőnkkel megbeszélik a szóba jöhető összes kezelési lehetőséget,és közösen kiválasztják az Önöknek legmegfelelőbbet. Akár a Hoya MiYosmart speciális szemüveglencséjét, akár a Cooper Vision MiSight 1 day kontaktlencséjét választják, egy myopia programban vehetnek részt, melynek részleteit pontosan átbeszéljük Önökkel.

A rövidlátás kezelése – sokkal könnyebben és megbízhatóbban, mint eddig bármikor!

Scroll to Top